Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos epres recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 5 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a sütőport és végül a vizet. Akkor jó a massza, ha könnyű, buborékos állagú. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az összetört epret. A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet.

Tálalás

A süteményt ízlés szerint friss eperszemekkel vagy tejszínhabcsíkokkal díszítjük.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a krémhez keverhetünk kevés vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat. A tetejét megszórhatjuk pirított mandulával vagy kókuszreszelékkel is. Hűtőben pár órát pihentetve a krém jobban megdermed, és szebben szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/habos-epres/