Elkészítése
Tészta elkészítése
A sütőtököt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tészta hozzávalóit – tojás, cukor, liszt, sütőpor, olaj és langyos víz – fakanállal simára keverjük. A sütőtököt pürésítjük villával vagy botmixerrel, majd két részre osztjuk. Az egyik felét az első tésztához adjuk, és óvatosan beleforgatjuk (akár gépi habverővel is, de nem túl sokáig).
Egy 24–26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk (az oldalát is kikenhetjük, de nem feltétlen szükséges), majd a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, és rácson hűtjük. A második lapot ugyanígy készítjük el, a sütőtök másik felét felhasználva.
Krém elkészítése
A karamell ízű pudingport kevés tejben a cukorral elkeverjük, majd a maradék tejhez öntjük, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Amíg még forró, egy kevés margarint belekeverünk, hogy ne csomósodjon, majd teljesen kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a maradék margarint vagy vajat, és ételfestékkel színezhetjük.
Összeállítás
A kihűlt piskótalapokat félbevágjuk, így összesen négy réteget kapunk. A krémet vékonyan és egyenletesen eloszlatjuk a lapok között, majd egymásra helyezzük őket. A maradék krémmel kívülről is bevonhatjuk a tortát.
A díszítéshez használhatunk habtejszínből formázott kis „szellemeket”, gumicukor kukacokat, szem alakú pillecukrot vagy bármilyen halloweeni tortadíszt, amit a boltban találunk.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a krémbe keverhetünk egy kevés fahéjat vagy szerecsendiót is, amelyek jól passzolnak a sütőtökhöz. A tortát előző nap is elkészíthetjük, így másnapra szépen összeérnek az ízek.
