Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamilton torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojássárgája
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 180 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A habcsók tetőhöz

  • 6 db tojásfehérje
  • 180 g porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 50 g mandulapehely

A töltelékhez

  • 250 ml tejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 450 g görög joghurt
  • 20 g porzselatin
  • 100 ml víz
  • 300 g gyümölcs

Elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. Ha van két tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az egy evőkanál keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.

Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és 12 egyforma szeletre vágjuk. Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A krémhez a joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtos keverékhez. A zselatint forró, de nem forrásban lévő vízben feloldjuk, és gyors mozdulatokkal a tejszínes-joghurtos krémhez keverjük.

A torta alsó lapját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krém felét, megszórjuk a gyümölccsel, majd befedjük a maradék krémmel. A tetejére ráhelyezzük a felszeletelt, mandulás lapot.

Minimum három órára, de legjobb egész éjszakára a hűtő alsó részébe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/hamilton-torta/