Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum

Díszítés

  • 1 tábla étcsokoládé
  • díszítőcukor
Hamis csokitorta

Elkészítése

Először a piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk, hogy a rétegek könnyen összeállíthatók legyenek.

Krém elkészítése

A krém elkészítése egy kis odafigyelést igényel. Először a vajat és az olajat egy edényben felhevítjük, majd amikor forró, hozzáadjuk a lisztet. Ekkor úgy járunk el, mintha világos rántást készítenénk. Addig pirítjuk a lisztet, amíg halvány rózsaszínű nem lesz. Ekkor beleöntjük a tejet, és folyamatosan kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától, és szép, sima állagú nem lesz. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a krém kihűlt, habverővel belekeverjük a margarint, a cukrot és a rumot. Így egy lágy, ízes krémet kapunk, amelyet három egyenlő részre osztunk.

Torta összeállítása

A piskótalapokat a krém kétharmadával megtöltjük, hogy minden réteg egyenletesen krémes legyen. A maradék krémet a torta díszítésére használjuk fel. A torta tetejére olvasztott csokoládét öntünk, az oldalát pedig bevonjuk a krémmel, majd tortadarával megszórjuk.

Tetszés szerint díszíthetjük, például francia drazséval, ahogy a képen is látható. Ez a torta garantáltan a családi ünnepek kedvence lesz, és ízletes, krémes élményt nyújt.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/hamis-csokitorta/