A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 evőkanál instant kávéval habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habot felváltva a cukros sárgájához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk. A tej és habtejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki ízlés szerint), majd pár percre állni hagyjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótát helyezünk rá. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez.
A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy szükséges egy kis farigcsálás. A félretett krémet kétfelé vesszük: egyik felébe 1 evőkanál kakaóport keverünk. A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára. A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.