Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis tiramisu torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 3 evőkanál instant kávé
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • rum (vagy rumaroma )
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • csokidrazsé
Padosné Nagy Tímea

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a cukrokkal és 2 evőkanál instant kávéval habosra keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a habot felváltva a cukros sárgájához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Rácson hagyjuk kihűlni.

Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk. A tej és habtejszín keverékében a leírással ellentétben géppel nagy fokozaton elkeverjük a pudingokat, belekavarjuk a rumot vagy rumaromát (ki-ki ízlés szerint), majd pár percre állni hagyjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém egyharmadát, majd egy sor kávéban áztatott babapiskótát helyezünk rá. Erre jön a második réteg krém, szintén egyharmad, majd a felső lap. A tortát kívülről is vastagon bevonjuk a krémmel, kicsit félreteszünk a díszítéshez.

A babapiskótákat méretre vágjuk, és a krémes torta oldalára ragasztjuk. Amikor körülér, lehet, hogy szükséges egy kis farigcsálás. A félretett krémet kétfelé vesszük: egyik felébe 1 evőkanál kakaóport keverünk. A maradék kakaóporral megszitáljuk a torta tetejét, majd a krémekből felváltva habzsákból rózsákat nyomunk a karimájára. A világos krémrózsákra mogyorós csokidrazsét teszünk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/hamis-tiramisu-torta/