Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Házi fondantos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint, és összeforraljuk. A porcukrot átszitáljuk, és kb. 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk. Erre öntjük a zselatinos keveréket. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egy egynemű, de még kissé ragadó masszát nem kapunk. Ha elkészült […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint, és összeforraljuk. A porcukrot átszitáljuk, és kb. 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk. Erre öntjük a zselatinos keveréket. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egy egynemű, de még kissé ragadó masszát nem kapunk.

Ha elkészült a fondant, csomagoljuk frissen tartó fóliába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 5 órán át pihenni. Ha csak másnap használjuk fel, hűtőben tárolhatjuk, de 6 órával a felhasználás előtt vegyük ki, hogy visszamelegedjen. Nyújtsuk ki, és borítsuk a tortára. Különösen vajas krémekkel érdemes használni, mert azon jobban megtapad. Színezni akkor érdemes, amikor a porcukrot keverjük a zselatinos vízhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is