Elkészítése
A vizet a zselatinnal gőz fölött elkeverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint, és összeforraljuk. A porcukrot átszitáljuk, és kb. 700 grammot egy nagyobb tálba teszünk. Erre öntjük a zselatinos keveréket. Ekkor lehet színezni is a fondantot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, amíg egy egynemű, de még kissé ragadó masszát nem kapunk.
Ha elkészült a fondant, csomagoljuk frissen tartó fóliába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 5 órán át pihenni. Ha csak másnap használjuk fel, hűtőben tárolhatjuk, de 6 órával a felhasználás előtt vegyük ki, hogy visszamelegedjen. Nyújtsuk ki, és borítsuk a tortára. Különösen vajas krémekkel érdemes használni, mert azon jobban megtapad. Színezni akkor érdemes, amikor a porcukrot keverjük a zselatinos vízhez.
