Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Hólabda torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk, és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, majd a fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.03.

Tésztalap

Vanília krémhez

A bevonathoz

Elkészítése

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk, és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, majd a fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint 1/2 dl hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a zselatint, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk. A vaníliakrém egy részét félretesszük az oldal bekenéséhez.

A kihűlt piskótát három lapra vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a következő lapot, újra krémet kenünk rá, és befedjük a harmadik lappal. Dermedni tesszük a hűtőbe.

Dermedés után levesszük a kapcsos részt, a torta oldalát a félretett krémmel bekenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a fehér csokoládét is. Az olvasztott étcsokoládét a torta tetejére kenjük.

A fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük, a végére egy pici lyukat vágunk, és a barna csokoládéra vékony sugárban körkörösen csurgatjuk. Egy hegyes késsel lefelé húzva alakítjuk ki a mintázatot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is