Elkészítése
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk, és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, majd a fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a zselatint 1/2 dl hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a zselatint, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk. A vaníliakrém egy részét félretesszük az oldal bekenéséhez.
A kihűlt piskótát három lapra vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a következő lapot, újra krémet kenünk rá, és befedjük a harmadik lappal. Dermedni tesszük a hűtőbe.
Dermedés után levesszük a kapcsos részt, a torta oldalát a félretett krémmel bekenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a fehér csokoládét is. Az olvasztott étcsokoládét a torta tetejére kenjük.
A fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük, a végére egy pici lyukat vágunk, és a barna csokoládéra vékony sugárban körkörösen csurgatjuk. Egy hegyes késsel lefelé húzva alakítjuk ki a mintázatot.

