Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Hólabda torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 5 tojás 3 csapott ek liszt 2 csapott ek étkezési keményítő 1 tk sütőpor 5 ek cukor Krémhez: 1 tasak vaníliás cukor 1 reszelt héja 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 1 csomag hólabda pudingpor (Haas) 4 dl tej 2 ek cukor Díszítéshez: 12 db koktélcseresznye Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 3 csapott ek liszt
  • 2 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek cukor

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 reszelt héja
  • 15 dkg jó minőségű fehér csokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag hólabda pudingpor (Haas)
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor

Díszítéshez:

  • 12 db koktélcseresznye


Elkészítése:

Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, majd a fehérjéket verjük keményre csipet sóval. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a keményítőt. A sárgához adjuk hozzá felváltva a lisztet és a habot, majd a masszát simítsuk a formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25-30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát!

A krémhez a margarint tegyük a keverőgép táljába és adjuk hozzá a cukrokat, majd keverjük 15 percig. Amíg a gép dolgozik adjuk hozzá a tejhez a pudingport, majd főzzük sűrű krémmé. Langyosan adjuk hozzá a citrom héját, majd a kihűlt pudingot adagoljuk a margarinhoz, amit a gép folyamatosan kever.

A tésztát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot és az oldalát is körbekenjük a krémmel. Keveset hagyjunk a díszítéshez. A csokit olvasszuk fel 2 ek olajjal és szépen vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát, majd tegyük hűtőbe dermedni.

Amint a csoki megdermedt a maradék krémet nyomózsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát és még koktélcseresznyéket is tehetünk a tetejére.
[box style=”info”]Saját receptem és ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki szereti a krémes sütiket.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is