Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lap:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 20 dkg cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, majd beletesszük a vizet, azután a lisztet, kakaóport, sütőport és az egészet összekeverjük, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk óvatosan.

25*35 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük kb 30-35 perc alatt.

Ha megsült, a tetejét enyhén belisztezzük és fordítva kiborítjuk egy tiszta terítőre vagy konyharuhára, így biztos nem esik össze a piskóta. Ha kihűlt visszafordítjuk. Teszünk rá egy tálat és kör formát vágunk ki a közepéből, ez lesz a tortalap.

Közben a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel simára keverjük és felfőzzük. Ha kihűlt, elekeverjük a margarint és kihabosítjuk.

A piskóta leeső részéből a legkissebb pogácsaszaggatóval kiszúrunk kis korongokat, amiket félbe vágunk. Megkenjük a krémmel az oldalát is, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét olvasztott csokival leöntjük. Ha kész, félretesszük.

A tortalapot is két lapba vágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk, a tetejét pedig csokimázzal bevonjuk.

Ami a piskótából megmaradt azt a maradék krémmel összetörjük, pici gömböket formázunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk.

A torta tetejét körberakjuk a mini hólabdákkal, míg a csokimáz nem szárad meg rajta, így szépen beletapad. A kis gömböket is feltesszük. Formára mindegy milyen elosztásban, kinek hogy tetszik jobban.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/holabda-torta-4/