Elkészítése
Piskóta és krém elkészítése
Először is 10 tojásból piskótát sütünk egy 24 cm-es tortaformában. A tojások mennyiségét attól függően változtathatjuk, hogy milyen magas tortát szeretnénk. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
Keverjünk össze 2,5 dl vizet, 2 csomag vaníliás pudingport és 1 csomag vaníliás cukrot. Közben 5 dl vizet 8 dkg cukorral gőz felett felforralunk, és hozzáadjuk a pudingot. Kb. 3 percig főzzük. Közben 4 tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk, és amikor a puding elkészült, ezt is beleforgatjuk.
Torta összeállítása
Miután a piskóta és a krém is kihűlt, a piskótát kettévágjuk, és a krémmel rétegezzük. A tortát kívülről tejszínhabbal bevonjuk.
Tó és díszítés
Egy külön tálban 2,5 dl kék színű italban elkeverünk 1 csomag színtelen tortazselét, majd időnként kevergetve felforraljuk. A torta tetején mélyedést vágunk, amely a tó lesz. Ezt a mélyedést egy kis krémmel kikenjük, majd belehelyezzük a gumicukor halakat. A félig megdermedt zselét a tóba öntjük.
A tó köré zöld ételfestékkel színezett kókuszreszeléket szórunk. Stéget ostyarudakból készítünk, amelyre marcipánfigurát helyezünk. A tó köré karamell darabokat és gumicukor békákat teszünk. Fogpiszkálókat ételfestékkel színezzük, ezek lesznek a levelek, míg a többi tetejét olvasztott csokiba mártjuk, amelyek buzogányokat szimbolizálnak.
Sztori
A barátom születésnapjára készítettem ezt a tortát, aki imád horgászni. Ez a torta igazi horgászoknak szánt meglepetés!
Jó étvágyat!
