Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Horror torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 20 cm-es formáhozPiskótához

  • 290 g finomliszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 0,25 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 teáskanál só
  • 110 g szobahőmérsékletű margarin
  • 110 ml olaj
  • 310 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 4 tojás
  • 240 ml író (zsíros tej is jó)
  • 140 g olvasztott csokoládé
  • fekete ételfesték
  • piros ételfesték

Krémhez

  • 200 g fehércsokoládé
  • 250 g mascarpone
  • piros ételfesték

Díszítéshez

  • 250 ml cukrászhab
  • 100 g fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • piros ételfesték

Elkészítése

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.

A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vaníliaaromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt! Kettesével hozzáadjuk a tojásokat és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.

Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is és eldolgozzuk.

A piskóta tésztáját elfelezzük. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.

Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük!

Előmelegített sütőben, 170 fokon (tűpróbáig) készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk kihűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponéhoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.

A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel. A harmadik lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.

A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenként hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét a maradék pirosra festett fehércsokival.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/horror-torta/