Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hústorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg  margarin
  • 1 db tojás
  • só
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 50 dkg főtt marhahús
  • 5 dkg főtt rizs
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk, de csak a tojássárgát tesszük bele, a fehérjét nem. Hűvös helyen legalább egy óráig pihentetjük, majd a kétharmad részét vékony lappá nyújtva, úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy kétujjnyi magas pereme is legyen.

Amíg a tészta pihen, nyolc deka vajat a tojássárgájával meg a tejföllel habosra keverünk, és a főtt rizst, a megdarált marhahúst, a két deka vajban megpirított hagymát meg a fűszereket hozzáadjuk.

Végül a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a húsmasszába keverjük. A tésztával bélelt formába töltjük, és a maradék, kerek lappá nyújtott tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. A forró sütőben kb. 1 óráig sütjük, ezalatt a teteje is szépen megpirul. Gomba- vagy paradicsommártás illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/hustorta/