Elkészítése
Piskóta
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–30 perc alatt megsütjük. Ha a beleszúrt villa tisztán jön ki belőle, elkészült. Kihűlés után három lapra vágjuk.
Gesztenyekrém
A gesztenyemasszát, ha natúr, ízlés szerint kevés cukorral és rummal ízesítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.
Csokoládékrém
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert habtejszínt. Ebbe a krémbe cukrot nem szükséges tenni, így a csokoládé íze érvényesül.
Összeállítás és díszítés
A piskótalapokat felváltva töltjük meg a gesztenyés és a csokoládés krémmel. A torta külsejét marcipánnal díszítjük, akár kosárfonás mintával is.
Tipp
A marcipánt színezhetjük természetes ételfestékkel, így még ünnepibb hatást érhetünk el. A torta tetejére kerülhet csokiforgács, apró húsvéti tojás vagy virágformájú dekoráció is, amelyek kiemelik a torta napraforgó jellegét.
