Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsvéti Napraforgó torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt

Csokikrémhez

  • 250 g csokoládé (ízlés szerint)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (felverve )

Gesztenyekrémhez

  • 250 g gesztenyemassza
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (felverve )

Díszítéshez

  • marcipán

Elkészítése

Piskóta

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–30 perc alatt megsütjük. Ha a beleszúrt villa tisztán jön ki belőle, elkészült. Kihűlés után három lapra vágjuk.

Gesztenyekrém

A gesztenyemasszát, ha natúr, ízlés szerint kevés cukorral és rummal ízesítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.

Csokoládékrém

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert habtejszínt. Ebbe a krémbe cukrot nem szükséges tenni, így a csokoládé íze érvényesül.

Összeállítás és díszítés

A piskótalapokat felváltva töltjük meg a gesztenyés és a csokoládés krémmel. A torta külsejét marcipánnal díszítjük, akár kosárfonás mintával is.

Tipp

A marcipánt színezhetjük természetes ételfestékkel, így még ünnepibb hatást érhetünk el. A torta tetejére kerülhet csokiforgács, apró húsvéti tojás vagy virágformájú dekoráció is, amelyek kiemelik a torta napraforgó jellegét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/husveti-napraforgo-torta/