Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Imola feketeerdő tortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojás
  • 100 g cukor
  • 80 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 2 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csipet fahéj
  • 350 g magozott meggybefőtt

Tejszínhab

  • 6 dl tejszín
  • 6 dkg cukor

Díszítés

  • 1 csomag piros tortazselé
  • meggylé
  • meggy
Imola feketeerdő tortája

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot. A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra fehéredésig, majd óvatosan adjuk hozzá a fehérjéből vert habot. Végül forgassuk bele a kakaóporral elkevert és átszitált lisztet. A masszát előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 20-25 perc alatt süssük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk három egyenlő részre.

Krém elkészítése:

A pudingport keverjük simára a meggylével, és állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, amíg zselés állaga nem lesz. Ezután keverjük hozzá a meggyszemeket, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortalapokat kenjük meg a meggykrémmel, kezdve az alsó lappal.

A behűtött tejszínből verjünk kemény habot a cukorral, és kenjük meg vele a meggykrémmel bevont tortalapokat. Helyezzük rá a középső tortalapot, majd ismét kenjük meg meggykrémmel és tejszínnel. Végül tegyük rá a harmadik tortalapot, és a torta tetejét, valamint oldalát vonjuk be a maradék tejszínnel.

Díszítés:

A torta tetejét rakjuk tele meggyel. Készítsünk zselét a tortazseléből és a meggyléből, majd öntsük a torta tetejére. Az oldalát csokireszelékkel díszítsük, és hűtőben pihentessük, amíg a zselé teljesen megdermed.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/imola-feketeerdo-tortaja/