Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Isteni csokitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat forró vízzel és porcukorral alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát tortaformába öntjük, majd először 175°C-on sütjük 10 percig, ezután 160°C-on további […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.08.

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat forró vízzel és porcukorral alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát tortaformába öntjük, majd először 175°C-on sütjük 10 percig, ezután 160°C-on további 30 percig.

Krém:

Kb. 2 dl tejben elkeverjük a 2 csomag pudingport és a 2-3 evőkanál lisztet, hogy csomómentes legyen. A többi tejet felforraljuk, majd amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, közben hozzáadjuk a 12 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. Végül beletördeljük a tábla csokoládét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint. A krémet a kettévágott tortalapok közé kenjük.

Díszítés:

A tortabevonót a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és egyenletesen elkenjük a torta tetején. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, majd tetszés szerint díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is