Elkészítése
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat forró vízzel és porcukorral alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát tortaformába öntjük, majd először 175°C-on sütjük 10 percig, ezután 160°C-on további 30 percig.
Krém:
Kb. 2 dl tejben elkeverjük a 2 csomag pudingport és a 2-3 evőkanál lisztet, hogy csomómentes legyen. A többi tejet felforraljuk, majd amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, közben hozzáadjuk a 12 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. Végül beletördeljük a tábla csokoládét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint. A krémet a kettévágott tortalapok közé kenjük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és egyenletesen elkenjük a torta tetején. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, majd tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!

