Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isteni csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g finomliszt
  • 250 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 3,5 dl víz
  • 1 dl habtejszín
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás

Elkészítése

Az egyik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a kakaót. A másikban habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a habtejszínt, a vaníliát, a tejet és a vizet is. A lisztes keveréket beleszitáljuk, és sima, egynemű masszává dolgozzuk.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni – a torta már így is finom, de innen tovább variálhatjuk.

Ha meggyet szeretnénk beletenni, a kimagozott, lecsepegtetett szemeket érdemes kevés lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjenek le a torta aljára sütés közben. Ha tölteni szeretnénk, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, csak akkor tudjuk szépen elvágni. Megkenhetjük lekvárral is – például eperlekvárral, ami remekül illik a csokoládéhoz.

Ha bevonni szeretnénk, használjunk 100 g ét- és 100 g tejbevonót. Összetörjük őket, majd vízgőz fölé helyezett fémtálban felolvasztjuk. Keverhetünk hozzá 2 evőkanál semleges ízű olajat, hogy a máz selymesebb és fényesebb legyen. A megolvadt csokoládéval beboríthatjuk az egész tortát, vagy akár csak a szeleteket.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/isteni-csokitorta-2/