Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isteni csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 2-3 evőkanál finomliszt

Díszítés

  • 1 tábla tejcsokis tortabevonó
  • 1 csomag francia drazsé (vagy ízlés szerint ki mivel szeretné)

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval a hűtőbe tesszük. A tojássárgákat forró vízzel és porcukorral alaposan elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát tortaformába öntjük, majd először 175°C-on sütjük 10 percig, ezután 160°C-on további 30 percig.

Krém:

Kb. 2 dl tejben elkeverjük a 2 csomag pudingport és a 2-3 evőkanál lisztet, hogy csomómentes legyen. A többi tejet felforraljuk, majd amikor forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, közben hozzáadjuk a 12 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. Végül beletördeljük a tábla csokoládét, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint. A krémet a kettévágott tortalapok közé kenjük.

Díszítés:

A tortabevonót a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és egyenletesen elkenjük a torta tetején. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, majd tetszés szerint díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/isteni-csokitorta/