Elkészítése
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A tűpróba itt elengedhetetlen, hogy megbizonyosodjunk a tökéletes állagról.
A krém elkészítése
A tejet felforraljuk. Amíg a tej melegszik, a többi hozzávalót összekeverjük, majd a forró tejhez adjuk. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik, ez körülbelül 10 percig tart.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az étcsokit és a vajat. Addig kevergetjük, amíg szépen elolvadnak és egyenletes krémet kapunk.
A torta összeállítása
A kihűlt piskótát ketté vagy háromba vágjuk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk rétegesre. Mindegyik réteget megkenjük a krémmel, majd a torta tetejét is bevonjuk. Végül dióval díszítjük.
Biztosak lehetünk benne, hogy garantáltan minden morzsa el fog fogyni!
