Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jéghegytorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 tubus sűrített tej (170 g)
  • 1 dl tej
  • 28 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 2 evőkanál rumaroma

Töltelék

  • 7 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 g zselatin (por)
  • 30 m víz

Tetejére

  • 2 dl tejszín
  • reszelt étcsokoládé

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsibe (44*38 cm) sütőpapírt teszünk. A szilvát késes aprítóval felaprítjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejet, az aromát és hozzászitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet, végül hozzáforgatjuk a szilvát is.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

Egy félgömb alakú formát vagy jénait kibélelünk folpackkal, úgy hogy a szélei túllógjanak a formán. A tésztából kivágunk egy akkora karikát amekkora a forma átmérője (kb 20 cm), majd a többit tésztát apró kockákra vágjuk.

A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a piskótakockákkal.

A keveréket a tálba rakjuk, jól lenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a rummal meglocsolt piskótakarikát és ráhajtjuk a fóliát.

Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap a tortát egy tálcára vagy tányérra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.

A tejszínt habbá verjük és körbekenjük a vele a tortát, végül megszórjuk reszelt csokoládéval.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/jeghegytorta/