Elkészítése
Piskóta elkészítése
A margarint a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát vajjal kikent, lisztezett gyümölcstortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát hűlés után kifordítjuk a formából.
Krém elkészítése
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kissé lehűtjük. Ezután összekeverjük a görög joghurttal, és a piskótára simítjuk a joghurtos-pudingos krémet.
Díszítés és tálalás
A tetejét baracklekvárral csíkozzuk meg, majd egy kanál segítségével finoman elhúzkodjuk, hogy szép mintát kapjunk.
Tipp
A baracklekvárt helyettesíthetjük friss őszibarack pürével is, így még üdébb ízt érhetünk el. Tálaláskor a torta tetejét friss barackszeletekkel is díszíthetjük.

