Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtkrémes barcktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 30 dkg görög joghurt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl baracklekvár

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A margarint a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát vajjal kikent, lisztezett gyümölcstortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát hűlés után kifordítjuk a formából.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kissé lehűtjük. Ezután összekeverjük a görög joghurttal, és a piskótára simítjuk a joghurtos-pudingos krémet.

Díszítés és tálalás

A tetejét baracklekvárral csíkozzuk meg, majd egy kanál segítségével finoman elhúzkodjuk, hogy szép mintát kapjunk.

Tipp

A baracklekvárt helyettesíthetjük friss őszibarack pürével is, így még üdébb ízt érhetünk el. Tálaláskor a torta tetejét friss barackszeletekkel is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/joghurtkremes-barcktorta/