Elkészítése
Először a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a joghurtot, majd habverővel alaposan elkeverjük a cukorral, amíg sima és krémes nem lesz. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos-joghurtos keverékhez adjuk. Ezután jön a kakaó, amelyet érdemes szitálva hozzáadni a masszához, hogy ne legyen csomós. Végül beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük egy mixer segítségével. Az így felvert tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a joghurtos-kakaós masszába, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Egy 26 cm-es tortaformát vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk a tetejét. Az előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a torta tűpróbával ellenőrizve kész nem lesz.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszíthetjük, például tejszínhabbal, gyümölccsel vagy csokoládéval.
