Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-kakaós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g natúr joghurt
  • 5 db tojás
  • 1 joghurtos pohár cukor
  • 1 joghurtos pohár liszt
  • 1 joghurtos pohár kakaópor (cukormentes)
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
Joghurtos-kakaós torta

Elkészítése

Először a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a joghurtot, majd habverővel alaposan elkeverjük a cukorral, amíg sima és krémes nem lesz. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos-joghurtos keverékhez adjuk. Ezután jön a kakaó, amelyet érdemes szitálva hozzáadni a masszához, hogy ne legyen csomós. Végül beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük egy mixer segítségével. Az így felvert tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a joghurtos-kakaós masszába, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

Egy 26 cm-es tortaformát vékonyan kivajazunk, és beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk a tetejét. Az előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a torta tűpróbával ellenőrizve kész nem lesz.

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszíthetjük, például tejszínhabbal, gyümölccsel vagy csokoládéval.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/joghurtos-kakaos-torta/