Elkészítése
A tojások fehérjét egy jó nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat és a porcukrot is fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, belereszeljük a citromhéjat és belekeverjük a darált mákot. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk (nyugodtan mehet a robotgép legalacsonyabb fokozatán, csak nem szabad sokáig keverni).
Két darab, 23 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és a masszát kétfelé osztva megsütjük. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Még melegen kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Közben megpucoljuk a gránátalmát, a magjait öblítés után egy száraz papírtörlőre tesszük annak érdekében, hogy a felesleges nedvesség leitatódjon róla. Ezt követően elkészítjük a krémet.
A mascarponét, a joghurtot, az olvasztott csokit és a porcukrot simára keverjük. Ezt követően a kihűlt tortalapokat megtöltjük vele, dobunk rá pár szem gránátalma magot, majd kívülről is bevonjuk a tortát a krémmel.
A torta tetejére egy kevés fehércsokit reszeltem, majd gránátalma magokkal díszítettem.








