Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-mascarpone krémes máktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1,2 dl napraforgó olaj
  • csipet csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg darált mák

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 125 g joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 dkg fehércsokoládé (olvasztva)
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 darab gránátalma

Elkészítése

A tojások fehérjét egy jó nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat és a porcukrot is fehéredésig keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, belereszeljük a citromhéjat és belekeverjük a darált mákot. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk (nyugodtan mehet a robotgép legalacsonyabb fokozatán, csak nem szabad sokáig keverni).

Két darab, 23 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és a masszát kétfelé osztva megsütjük. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Még melegen kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

Közben megpucoljuk a gránátalmát, a magjait öblítés után egy száraz papírtörlőre tesszük annak érdekében, hogy a felesleges nedvesség leitatódjon róla. Ezt követően elkészítjük a krémet.

A mascarponét, a joghurtot, az olvasztott csokit és a porcukrot simára keverjük. Ezt követően a kihűlt tortalapokat megtöltjük vele, dobunk rá pár szem gránátalma magot, majd kívülről is bevonjuk a tortát a krémmel.

A torta tetejére egy kevés fehércsokit reszeltem, majd gránátalma magokkal díszítettem.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/joghurtos-mascarpone-kremes-maktorta/