Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-tejszínes barack torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 16 evőkanál cukor
  • 16 evőkanál finomliszt

Krém

  • 3 doboz barackos joghurt
  • 1 doboz barackbefőtt
  • 0,5 liter tejszínhab
  • 2 csomag tortazselé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét kikeverjük a sárgákkal, a maradék cukorral pedig kemény habbá verjük a fehérjéket. A habba óvatosan belekeverjük felváltva a sárgákat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összeforgatjuk a masszát, hogy levegős maradjon. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. 170 fokon tűpróbáig sütjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a befőttet apróra vágjuk, és összekeverjük a joghurttal. A tejszínt kemény habbá verjük. Fél dl baracklében feloldjuk a zselatint, majd addig melegítjük, amíg el nem olvad, de nem forraljuk fel. A langyos zselatint a barackos joghurttal elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhab felét.

A kihűlt tésztát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék habbal díszítjük ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/joghurtos-tejszines-barack-torta/