Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál liszt

Krém

  • 1 nagy doboz joghurt
  • tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Díszítés

  • málna
  • eper
  • áfonya
  • szeder
Joghurtos torta kép

Elkészítése

A piskóta elkészítése során először a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, hogy szép fényes és stabil habot kapjunk. Ezután a tojássárgákat külön tálban addig keverjük, amíg világos, krémes állagúak nem lesznek.

A felvert tojássárgákat óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásfehérjébe, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Ezután a lisztet fokozatosan, szitálva hozzáadjuk a keverékhez, és óvatosan összeforgatjuk, hogy a tészta levegős és könnyű maradjon.

A kész piskótatésztát egy előre kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (kb. 180°C-on) sütjük. A piskóta akkor van kész, amikor a teteje aranybarnára sül, és egy tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre. Miután megsült, a piskótát kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd óvatosan kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük, mielőtt kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/joghurtos-torta-2/