Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-meggyes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor

Krém

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0,5 liter tej
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 evőkanál kakaópor
  • tortadara
  • 3-4 evőkanál meggylekvár
Kakaós-meggyes torta

Elkészítése

Először a 6 tojás fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a hab fényes nem lesz. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még körülbelül 5 percig tovább verjük a robotgéppel.

Amikor a tojássárgák is belekeveredtek, a lisztet kanalanként adjuk hozzá, de ezt már gézi habverővel végezzük, hogy a hab ne törjön össze. Az előmelegített sütőben a tésztát halvány rózsaszínűre sütjük, amíg tűpróbával nem bizonyosodunk meg róla, hogy elkészült. A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport az előírás szerint megfőzzük, és még forrón beletördeljük a csokoládét, majd addig keverjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. A pudingot hagyjuk kihűlni. Közben a habtejszínt keményre verjük, és kiveszünk belőle 1-1,5 decilitert, amelyet egy evőkanál kakaóporral elkeverünk. A maradék tejszínt a kihűlt csokis pudinghoz keverjük, majd a meggy kétharmadát is hozzáadjuk a krémhez.

Torta összeállítása:

A kettévágott tortalap alsó felét megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a második tortalapot, amelyet szintén megkenünk lekvárral, majd a maradék krém felét kenjük rá. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel, majd a félretett kakaós habtejszínnel szépen bevonjuk a torta tetejét.

Díszítés:

A torta tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük. A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kakaos-meggyes-torta/