Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi almás-gesztenyés torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • csipet sütőpor

Almás-gesztenyés krémhez

  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kg alma
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 10 darab szegfűszeg
  • 1,5 dl víz

Pudingos krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 1 darab ananász vagy konzerv
  • 2 darab kivi
  • 1 marék mazsola
  • 1 darab alma
  • 1 narancs
  • 5 g mandula

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.

Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és tovább keverjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.

Vajjal kikent, liszttel meghintett 24 cm-es tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon.

Amikor a piskóta megsült, még melegen rákenjük a baracklekvárt és a gesztenyemasszát elosztjuk rajta.

Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a vizet, fahéjat, szegfűszeget és addig pároljuk, amíg elfövi a levét.

Kihűtjük és a lekváros-gesztenyés masszára öntjük.

A tejhez adjuk a pudingport, a tojások sárgáját és a cukrot és sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és rákenjük az almás krémre, majd pár órára hűtőbe tesszük.

A formából kivesszük a tortát és tálcára tesszük.

Az ananászkarikák a hóember teste, egy-egy almaszelet a hóember sapkája és az orra. A kivit megpucoljuk, felszeleteljük és elkészítjük a fenyőfákat. Narancsból kivágjuk a csillagot. Mandulaszemek a hóember kezei. Mazsola a szemei, szája. A gombokat maradék marcipánból formáztam meg.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/karacsonyi-almas-gesztenyes-torta/