Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Torta receptek

Túrótorták

Karácsonyi narancsos túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 24 cm-es formához: Kekszes alaphoz: 25 dkg (Győri Édes csokoládés) keksz 10 dkg margarin 1 mk mézeskalács fűszerkeverék Túrós töltelékhez: 50 dkg túró 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 4-5 narancs 3 ek barna cukor 10 g porzselatin 1 dl víz 3 dl habtejszín Elkészítése: A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2014.12.10.

Elkészítése

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:

Kekszes alaphoz:

  • 25 dkg (Győri Édes csokoládés) keksz
  • 10 dkg margarin
  • 1 mk mézeskalács fűszerkeverék

Túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4-5 narancs
  • 3 ek barna cukor
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín


Elkészítése:

A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. A margarint melegítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a kekszhez. Ezután keverjük alaposan össze.

A tortaforma alját kb 1,5 cm-es magasságig béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-margarinos masszát. Ezután tenyérrel egyenletesen lapogassuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy óra hosszára.

Amikor a kekszes alap már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután a papírral együtt tegyük vissza a tortaformába, majd kanalazzuk rá a túrós tölteléket.

A túrót tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele egy narancs héját, majd nyomjuk bele két narancs levét. Ezután robotgéppel keverjük alaposan össze.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük még a porzselatin egészen feloldódik, majd hűtsük ki.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

A túrós keverékhez adjuk hozzá a kihűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze. Ezután apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot is.

A tortaformában lévő kekszes alapra kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután tegyük be hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a töltelék teljesen megdermedjen.

A megmaradt narancsokat vékonyan hámozzuk meg, majd a narancshéjat vágjuk fel zsülienre. A narancsokat pedig filézzük ki, hogy a fehér részéből ne maradjon a gerezdeken.

A barna cukrot olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a kifilézett narancsgerezdeket. Ezután rázogatva 1-2 percig karamellizáljuk, majd óvatosan szedjük ki a karamellből, és hűtsük ki.

A visszamaradt karamellbe tegyük bele a zsülienre vágott narancshéjat, majd 2-3 percig karamellizáljuk. Ezután hűtsük langyosra, hogy a karamell már ne legyen meleg, de még folyjon.

Tálalás előtt a tortát vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük egy tortatálra. Ezután ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a karamellizált narancsgerezdekkel, és kanalazzuk rá a narancshéjas karamellt.

Tálaláskor éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra a tortaszeletet és kanalazzuk mellé a maradék narancsot és a narancshéjas karamellt.
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is