Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi spiráltorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókPiskóta (egy nagy gáztepsihez)

  • 5 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 70 g olaj
  • 40 g finomliszt
  • csipet só

Krém

  • 20 dkg mogyorókrém (kb)
  • 2 dl tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 100 g porcukor

Kívülre

  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Piskóta:

AZ egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Több részletben beledolgozzuk a cukrot és kb 10-12 percig keverjük magas fokozaton vagy addig, amíg a téfogata háromszorosára nem nő.

Ekkor hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk. Végül a lisztet adjuk hozzá és keverjük bele óvatosan.

180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsiben. Kivesszük és kihűtjük.

Krém:

A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd az egészet stabil krémmé keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát 5 egyenlő csíkra vágjuk a hosszabbik oldala mentén. A csíkokat egyenként megkenjük elöször mogyorókrémmel (könnyebb bánni vele, ha kenés előtt kissé átmelegítjük), majd a csíkokra elosztjuk a mascarponés krém felét. Mi ezt habzsákkal tettük.

Az egyik csíkot feltekerjük, majd egy tányérra vagy tortatálcára tesszük. A következő csíkot folytatólagosan körétekerjük. Így teszünk az összes csíkkal.

Amikor készen vagyunk, akkor a maradék krémbe beledolgozunk 1 evőkanálnyi kakaóport és a krémmel kívülről börbevonjuk a tortát. Egy kenőkéssel pedig függőleges csíkokat húzunk a krémbe fakéreg hatását keltve.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/karacsonyi-spiraltorta/