Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Karamellás almás sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazzuk. A kekszet, diót, barna cukrot, fahéjat egy mixerbe rakjuk és összedaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük és az előkészített forma alján egyenletesen eloszlatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a barna cukorral, a tejszínnel, vaníliával, csipet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2020.12.27.

Tészta

Sajtkrém

Almás feltét

Elkészítése

Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazzuk.

A kekszet, diót, barna cukrot, fahéjat egy mixerbe rakjuk és összedaráljuk.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük és az előkészített forma alján egyenletesen eloszlatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt elősütjük.

A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a barna cukorral, a tejszínnel, vaníliával, csipet sóval és a reszelt citrom héjával.

Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, selymes krémet keverünk beleőle egy kézi habverővel. Az elősütött tésztára öntjük a sajtkrémet.

Ha kapcsos formát használtunk, akkor a forma alját becsomagoljuk alufóliával, így megakadályozzuk, hogy a víz belefolyjon.

Egy magas falú tepsibe rakjuk az elkészített tortát, majd felöntjük forró vízzel. Az előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük.

A sütési idő letelte után a sütő oldalát kitámasztjuk egy fakanállal és további 1 órát hagyjuk a gőzfürdőben.

Ezután 2 órát szobahőmérsékleten hűtjük, majd minimum 4 órára hűtőbe rakjuk lefedve, de az a legjobb, ha 12 órát pihentetjük.

Közvetlenül a tálalás előtt készítjük el az almás feltétet. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházat kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Egy edénybe felforraljuk az almalevet és a cukrot, hozzáadjuk a vajat, amikor elolvadt belerakjuk az előkészített almát.

Ha több szószt szeretnénk, akkor használjunk 6 dl almalevet. Időnként megkeverve pároljuk, karamellizáljuk.

Addig főzzük amíg az alma a felére esik össze, és puha lesz. Langyosra hűtjük és a torta tetejére öntjük.

Egy jó nagy marék dióval megszórjuk, tálaljuk.

A diót ízletesebbé tehetjük, ha egy serpenyőben vagy a sütőben pár percig pirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is