Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Karamellás torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a robotgép üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd körülbelül 10 perc alatt kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba. Egy 22×38 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, és elsimítjuk benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
lara
Beküldte: 2013.07.30.

Sárga piskóta

Kakaós piskóta

Krém

Bevonáshoz

Díszítéshez

Elkészítése

A tojásokat a robotgép üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd körülbelül 10 perc alatt kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba. Egy 22×38 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, és elsimítjuk benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el, ugyanebben a tepsiben vagy ugyanakkora méretű formában, annyi különbséggel, hogy kakaóport is keverünk a liszthez. Ezt is kihűtjük, majd kettévágjuk.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Néhány percig forraljuk, végül levesszük a tűzről. Nem szabad teljesen megdermednie, nyúlós, sűrű szirupot kell kapnunk.

A pudingport megfőzzük a tejben, a margarint pedig a porcukorral kihabosítjuk. A karamellsziruphoz hozzáadjuk a pudingot és a vajas krémet, alaposan kikeverjük.

A torta összeállításához az egyik sárga piskótalapot helyezzük legalulra, rákenjük a karamellás krémet. Erre jön egy kakaós lap, melyet baracklekvárral kenünk meg, majd következik a másik kakaós lap, amelyre ismét karamellás krémet simítunk. A legfelső réteg a második sárga lap lesz.

A torta oldalait egyenesre vágjuk, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a torta tetejére öntjük. A felesleges máz szabadon lecsoroghat az oldalán, amit babapiskótával körben díszítünk.

Végül a margarint kikeverjük a porcukorral, ételfestékkel színezzük, habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a tortát. A kész tortát marcipánfigurákkal zárásként dekoráljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is