Elkészítése
A tojásokat a robotgép üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd körülbelül 10 perc alatt kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba. Egy 22×38 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, és elsimítjuk benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el, ugyanebben a tepsiben vagy ugyanakkora méretű formában, annyi különbséggel, hogy kakaóport is keverünk a liszthez. Ezt is kihűtjük, majd kettévágjuk.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Néhány percig forraljuk, végül levesszük a tűzről. Nem szabad teljesen megdermednie, nyúlós, sűrű szirupot kell kapnunk.
A pudingport megfőzzük a tejben, a margarint pedig a porcukorral kihabosítjuk. A karamellsziruphoz hozzáadjuk a pudingot és a vajas krémet, alaposan kikeverjük.
A torta összeállításához az egyik sárga piskótalapot helyezzük legalulra, rákenjük a karamellás krémet. Erre jön egy kakaós lap, melyet baracklekvárral kenünk meg, majd következik a másik kakaós lap, amelyre ismét karamellás krémet simítunk. A legfelső réteg a második sárga lap lesz.
A torta oldalait egyenesre vágjuk, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a torta tetejére öntjük. A felesleges máz szabadon lecsoroghat az oldalán, amit babapiskótával körben díszítünk.
Végül a margarint kikeverjük a porcukorral, ételfestékkel színezzük, habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a tortát. A kész tortát marcipánfigurákkal zárásként dekoráljuk.
