Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Karamelles almás sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karamellöntethez a cukrot folyamatosan kavargatva karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejszínt. Ezen a ponton a cukor kicsit összecsomósodik, de folyamatos keverés mellett szépen felolvad, és az öntet besűrűsödik. A kekszes alaphoz a kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy kisebb, kapcsos tortaformát kivajazunk, és a masszát belenyomkodjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Btimi0301
Beküldte: 2013.02.24.

A karamell öntethez

A kekszes alaphoz

Az almás réteghez

A krémsajtos töltelékhez

Tetejére

Kell hozzá még

Elkészítése

A karamellöntethez a cukrot folyamatosan kavargatva karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejszínt. Ezen a ponton a cukor kicsit összecsomósodik, de folyamatos keverés mellett szépen felolvad, és az öntet besűrűsödik.

A kekszes alaphoz a kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy kisebb, kapcsos tortaformát kivajazunk, és a masszát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. két centis peremet is formázunk. Az előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük az almás és a krémsajtos tölteléket. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vajon puhára pároljuk a cukorral, és fahéjjal ízesítjük. A mascarponét habosra keverjük a tojással és a többi hozzávalóval.

Következik az összeállítás. A kicsit kihűlt kekszes alapra bőségesen karamellt öntünk, megszórjuk a durvára vágott dió háromnegyedével, erre ráöntjük a párolt almát, majd a mascarponés krémet. Az egészet 175 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük, ahol 4 órát pihen, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk állni.

A tejszínt habbá verjük, és a tortára kenjük. A tetejét karamellöntettel díszítjük, és meghintjük a maradék dióval.

A tortát szépen szeleteljük. Tömény finomság, de igazán csak annyira édes, amennyit a karamell és a tejszín hozzáad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Btimi0301
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is