Tészta elkészítése
A tojássárgákat a cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos alaphoz adjuk. A masszát három részre osztjuk, és 26 cm-es tortaformában, egymás után három lapot sütünk belőle. A lapokat teljesen kihűtjük.
Krém elkészítése
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A karamellás pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel felfőzzük. A még forró pudingot a felvert habhoz keverjük, és néhány percig tovább főzzük, amíg a krém kellően besűrűsödik. A krémet teljesen kihűtjük.
Összeállítás
Az első piskótalapot tortatálra helyezzük, megkenjük a karamellkrémmel, majd rákenünk egy réteg tejszínhabot. Erre kerül a második lap, ismét krém és tejszín, végül a harmadik lap. A maradék tejszínbe kevés kakaóport keverünk, és ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
Díszítés
A kész tortát reszelt csokoládéval megszórjuk, és tálalásig hűtőben pihentetjük, hogy a krém és a tejszín szépen megdermedjen.
Tipp
Ha még intenzívebb karamellízt szeretnénk, a krémhez adhatunk egy evőkanál karamellöntetet is. A díszítésnél a reszelt csokoládé mellett karamell forgácsokkal vagy pörkölt dióval is feldobhatjuk a tortát.