Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellkrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 11 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez

  • 7 db tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag karamellízű pudingpor
  • 6 dl tej

Díszítéshez

  • 5 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojássárgákat a cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos alaphoz adjuk. A masszát három részre osztjuk, és 26 cm-es tortaformában, egymás után három lapot sütünk belőle. A lapokat teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A karamellás pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel felfőzzük. A még forró pudingot a felvert habhoz keverjük, és néhány percig tovább főzzük, amíg a krém kellően besűrűsödik. A krémet teljesen kihűtjük.

Összeállítás

Az első piskótalapot tortatálra helyezzük, megkenjük a karamellkrémmel, majd rákenünk egy réteg tejszínhabot. Erre kerül a második lap, ismét krém és tejszín, végül a harmadik lap. A maradék tejszínbe kevés kakaóport keverünk, és ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.

Díszítés

A kész tortát reszelt csokoládéval megszórjuk, és tálalásig hűtőben pihentetjük, hogy a krém és a tejszín szépen megdermedjen.

Tipp

Ha még intenzívebb karamellízt szeretnénk, a krémhez adhatunk egy evőkanál karamellöntetet is. A díszítésnél a reszelt csokoládé mellett karamell forgácsokkal vagy pörkölt dióval is feldobhatjuk a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/karamellkremes-torta/