Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Katica torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelék

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málnalekvár

Díszítés

  • kevés citromlé
  • porcukor
  • 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó
  • csokigolyó
  • 8 db csokipálcika

Elkészítése

A hozzávalókból piskótát sütünk egy 26 cm-es formában, majd hagyjuk a tortarácson kihűlni. Miután teljesen kihűlt, félbevágjuk.

A krémhez pépesítjük a málnát, és összekeverjük a túróval és cukorral. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Az alsó piskótalapot megkenjük málnalekvárral, majd rákenjük a túrós krémet.

A felső piskótalapot három részre vágjuk: két darab lesz a szárnyaknak, a harmadik pedig a fejnek. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a fejnek szánt részt bevonjuk vele. A csokigolyókból szemeket és szájat formázunk a fejnek.

A szárnyak bevonásához porcukrot keverünk össze egy kevés citromlével és piros ételfestékkel, majd ezt rákenjük a szárnyakra. Díszítésként csokigolyókat használhatunk pöttyökként. A krém tetejére helyezzük a fejet és a szárnyakat.

Végül csokipálcikákból kis szarvacskákat és hat lábat készítünk a tortának. Alternatívaként kókuszgolyó tésztát is használhatunk, ekkor fogpiszkálóra formázzuk a szarvakat.

Tipp:

A krémnek csak a fele került a tortába, a maradékot pohárból fogyasztottuk el. Ha valaki nem szeretne extrát, nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit. Ha a piros mázhoz meggyszörpöt használsz ételfesték helyett, akkor citromlére nincs szükség, mert túl folyós lesz a máz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/katica-torta-2/