A hozzávalókból piskótát sütünk egy 26 cm-es formában, majd hagyjuk a tortarácson kihűlni. Miután teljesen kihűlt, félbevágjuk.
A krémhez pépesítjük a málnát, és összekeverjük a túróval és cukorral. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Az alsó piskótalapot megkenjük málnalekvárral, majd rákenjük a túrós krémet.
A felső piskótalapot három részre vágjuk: két darab lesz a szárnyaknak, a harmadik pedig a fejnek. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a fejnek szánt részt bevonjuk vele. A csokigolyókból szemeket és szájat formázunk a fejnek.
A szárnyak bevonásához porcukrot keverünk össze egy kevés citromlével és piros ételfestékkel, majd ezt rákenjük a szárnyakra. Díszítésként csokigolyókat használhatunk pöttyökként. A krém tetejére helyezzük a fejet és a szárnyakat.
Végül csokipálcikákból kis szarvacskákat és hat lábat készítünk a tortának. Alternatívaként kókuszgolyó tésztát is használhatunk, ekkor fogpiszkálóra formázzuk a szarvakat.
Tipp:
A krémnek csak a fele került a tortába, a maradékot pohárból fogyasztottuk el. Ha valaki nem szeretne extrát, nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit. Ha a piros mázhoz meggyszörpöt használsz ételfesték helyett, akkor citromlére nincs szükség, mert túl folyós lesz a máz.