Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávékrémes gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Kávékrém

  • 2,5 dl kávé
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • gyümölcs (ízlés szerint)
  • tortazselé

Elkészítése

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk, és 200 fokon 15–20 perc alatt készre sütjük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a kávét a cukorral és a csokis pudingporral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A kihűlt piskótán, a formában eloszlatjuk a krémet, így az nem tud lefolyni.

Azonnal rárakjuk a tetszés szerinti friss vagy konzerv gyümölcsöket (pl. eper, barack, kiwi, szőlő), majd tortazselét készítünk a csomagolás utasítása szerint, és egyenletesen a gyümölcsök tetejére öntjük. Hűtőben dermesztjük, majd a formából kivéve szeleteljük.

Tipp

A kávé ízét enyhíthetjük, ha fele részben tejjel főzzük a pudingot. A gyümölcsöket variálhatjuk az évszaknak megfelelően, így mindig más ízvilágú tortát kapunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kavekremes-gyumolcstorta/