Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávés csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 115 g finomliszt
  • 42 g cukrozatlan kakaópor
  • 100 ml lefőzött és kihűtött kávé
  • 70 g vaj
  • 140 g cukor
  • 90 g tejföl
  • 0,75 teáskanál sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • csipet só

Krém

  • 115 g étcsokoládé
  • 90 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1,5 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál tej
  • csipet só

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütéssel. A forma (18 cm) alját sütőpapírral béleljük, az oldalát vajazzuk, majd lisztezzük.

A lisztet jól elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.

A puha vajat a cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a szárazanyagokat és a tejfölt, majd keverjük csomómentesre. Végül a kihűtött kávét is keverjük a masszába.

A kész tésztát öntsük az előkészített formába, majd kb 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk! Töltés előtt hűtsük ki teljesen a lapot.

A krémhez a csokit olvasszuk meg, majd hűtsük vissza.

A vajat kezdjük el kihabosítani, majd kb 1 perc után adjuk hozzá a porcukrot és keverjük fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a tejet, vaníliás és a sót, majd keverjük el.

Végül adjuk hozzá a csokit is és addig keverjük, amíg sima nem lesz a massza. Ekkor nagyon lágy, tegyük hűtőbe kb 15-20 percre. Vigyázzunk, mert könnyen keményre dermedhet! Ha ez történik, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten, amíg kenhető állagú nem lesz.

Ha a tészta kihűlt, akkor vágjuk két lapba, majd töltsük meg a krémmel, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kaves-csokitorta-2/