Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Kefires epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük. Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához, majd alaposan összekeverjük. 3 evőkanál vízzel felfőzzük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.11.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük.

Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához, majd alaposan összekeverjük. 3 evőkanál vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk az epres krémhez.

A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk, és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkokból készülnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is