Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg darált dióbél
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 30 dkg eper
  • 4 dl kefir
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési zselatin
Kefires epertorta

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük.

Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához, majd alaposan összekeverjük. 3 evőkanál vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk az epres krémhez.

A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk, és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkokból készülnek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kefires-epertorta/