A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsiben tűpróbáig sütjük.
Az epret a porcukorral és a kefirrel alaposan összeturmixoljuk. A tejszínhabot felverjük, és 3/4-ét hozzáadjuk az epres-kefires masszához, majd alaposan összekeverjük. 3 evőkanál vízzel felfőzzük a zselatint és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk az epres krémhez.
A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a töltelékkel. A maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét. 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhez piros ételszínezőt adunk, és habnyomó segítségével virág formákkal díszítjük. A virágok szárai kivi csíkokból készülnek.