Elkészítése
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 31*31 cm-es tepsiben. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet: a kefírt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.
Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk, amivel a tálat körbe rakjuk. Annyi tekercset meghagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, jöhet a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.
A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.









