Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Kefires, epres charlotte torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 31*31 cm-es tepsiben. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Közben elkészítjük a krémet: a kefírt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.04.19.

Piskótatekercshez:

Tekercs töltéséhez:

Krémhez:

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 31*31 cm-es tepsiben. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük.

Közben elkészítjük a krémet: a kefírt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.

Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk, amivel a tálat körbe rakjuk. Annyi tekercset meghagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, jöhet a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.

A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is