Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires, epres charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercshez:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Tekercs töltéséhez:

  • lekvár

Krémhez:

  • 175 g kefir
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl habtejszín
  • 5 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 40 dkg apróra vágott eper

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy 31*31 cm-es tepsiben. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük.

Közben elkészítjük a krémet: a kefírt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.

Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk, amivel a tálat körbe rakjuk. Annyi tekercset meghagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, jöhet a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.

A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kefires-epres-charlotte-torta/