Elkészítése
Az alap hozzávalóit (pl. darált keksz, olvasztott vaj) összegyúrjuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Az alapot hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Krém
A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet. Egy másik tálban a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert tejszínhabot, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.
A krémet egyenletesen rákenjük a tortaalapra, majd a tortát 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Gyümölcsök
Amikor a krém megszilárdult, a tetejét szeletekre vágott barackkompóttal és magozott meggyel díszítjük. A tortazselét 3 dl forró vízzel fél perc alatt kikeverjük, majd a torta közepétől indulva körkörösen ráöntjük a gyümölcsökre.
Pihentetés és tálalás
A tortát további 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé is megszilárduljon. Szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
