Égetett tészta elkészítése:
Először a vizet a margarinnal, cukorral és sóval felforraljuk. Amikor a keverék forrni kezd, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg sűrű, homogén masszát nem kapunk. A masszát 2-3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk, hogy teljesen összeálljon. Ezután a masszát egy tálba tesszük, és egyenként hozzáadjuk az 5 tojást. Minden tojást alaposan elkeverünk a tésztában, hogy sima állagú legyen.
A kész tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe spirál alakot nyomunk. Az előmelegített 190 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra csökkentjük, és további 20 percig sütjük. Fontos, hogy a sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. A tésztát két spirálformára osztjuk, és mindkét spirált ugyanígy megsütjük. A maradék tésztából diónyi méretű halmokat formálunk, és azokat is megsütjük.
Krém elkészítése:
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A cukor felét a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük. A pudingport a maradék cukorral és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék vizet, és elkezdjük főzni. Amikor a puding besűrűsödött, még egy percig főzzük, majd hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Óvatosan kevergetve még egy percig főzzük, hogy a krém egységes legyen.
Összeállítás:
A kész krémet három részre osztjuk. Az első adagot az egyik spirál alakú tésztára kenjük, majd ráhelyezzük a másik spirált. Erre a spirálra rákenjük a krém második részét, majd tejszínhabbal befedjük. A maradék krémet a kis diónyi méretű fánkokba töltjük, és a fánkok tetejére tejszínhabot nyomunk.
A megtöltött fánkokat a torta tetejére helyezzük, hogy egy látványos, többrétegű képviselőfánk tortát kapjunk.
Sztori:
A párom imádja a képviselőfánkot, ezért gondoltam, hogy elkészítem neki ezt a különleges változatot, a képviselőfánk tortát is. Nagyon nagy sikere volt!