Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Kinder Bueno torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk az étolajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki, a masszát beleöntjük, és a tetejére szórjuk a durvára vágott mogyorót. A tortalapot 150 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kricsu
Beküldte: 2013.04.03.

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk az étolajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki, a masszát beleöntjük, és a tetejére szórjuk a durvára vágott mogyorót.

A tortalapot 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük, amíg átsül és könnyű, szivacsos állagot kap. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tálcára csúsztatjuk, úgy, hogy a mogyorós rész kerüljön felülre. A még langyos tésztát vastagon megkenjük a mogyorókrémmel.

A krém elkészítése:

A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Az elkészült krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és mindkettőt hagyjuk kihűlni.

A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a kihűlt sárga és csokoládés krémmel, hogy sima, habos állagot kapjunk.

A torta összeállítása:

A mogyorókrémmel megkent tortalapra először a sárga krémet kenjük rá egyenletesen. Ezt tejbe mártogatott háztartási kekszekkel borítjuk, majd erre kerül a csokoládés krém.

A felvert tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát.

Díszítés:

A fél tábla csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd egy kilyukasztott zacskó segítségével tetszőleges formákat rajzolunk egy sütőpapírra. Miután a csokoládé megdermedt, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról, és a tortát ezekkel a díszítőelemekkel dekoráljuk.

A tortát tálalás előtt hűtőben pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kricsu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is