A tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk az étolajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki, a masszát beleöntjük, és a tetejére szórjuk a durvára vágott mogyorót.
A tortalapot 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük, amíg átsül és könnyű, szivacsos állagot kap. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tálcára csúsztatjuk, úgy, hogy a mogyorós rész kerüljön felülre. A még langyos tésztát vastagon megkenjük a mogyorókrémmel.
A krém elkészítése:
A tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Az elkészült krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és mindkettőt hagyjuk kihűlni.
A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a kihűlt sárga és csokoládés krémmel, hogy sima, habos állagot kapjunk.
A torta összeállítása:
A mogyorókrémmel megkent tortalapra először a sárga krémet kenjük rá egyenletesen. Ezt tejbe mártogatott háztartási kekszekkel borítjuk, majd erre kerül a csokoládés krém.
A felvert tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Díszítés:
A fél tábla csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd egy kilyukasztott zacskó segítségével tetszőleges formákat rajzolunk egy sütőpapírra. Miután a csokoládé megdermedt, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról, és a tortát ezekkel a díszítőelemekkel dekoráljuk.
A tortát tálalás előtt hűtőben pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.