Elkészítése
Piskóta elkészítése
Először az összes alapanyagot összekeverjük, majd a szokásos módon megsütjük a piskótát. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.
Krémek elkészítése
A csokoládés pudingot 200 ml tejjel, a vaníliásat pedig 150 ml tejjel turmixoljuk össze, mivel a csokis keményebb állagú lesz. Ezt követően felverjük a tejszínhabot. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a zselatin kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínhabba. A tejszínhabot két részre osztjuk, majd az egyik felét a csokis pudinghoz, a másik felét a vaníliás pudinghoz keverjük. Ha szeretnénk díszítésre is hagyni belőle, akkor egy keveset tegyünk félre. A krémeket negyed órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek.
Töltés és összeállítás
Miután a krémek megdermedtek, három habzsákot készítünk elő (ha nincs habzsák, egy zacskó is megteszi). Az egyik habzsákba a csokis, a másikba a vaníliás krémet töltjük, a harmadikba pedig az előzőleg szétnyomkodott lekvárt.
A piskóta első lapjára csiga alakban kezdjük el nyomni a krémeket: kívülről befelé haladva először a vaníliás krémet, majd a csokoládés krémet, végül a lekvárt. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, amíg el nem érünk a közepébe.
Ezután a második piskótalapot is ráhelyezzük, és hasonló módon töltjük meg, de más sorrendben, hogy ne ugyanaz az ízű krém kerüljön egymás alá. Végül rátesszük a harmadik piskótalapot.
Díszítés
A megmaradt csokis és vaníliás krémeket összekeverjük, és ezt a keveréket kenjük a torta tetejére és oldalára. A torta szélét babapiskótával körberakjuk, a tetejét pedig tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Sztori
Ezt a tortát anyukám szokta készíteni, de most én is megpróbáltam, egy kicsit felturbózva. Az eredmény fantasztikus lett – isteni finom és nagyon látványos!
