Elkészítése
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. Tortaformában tűpróbáig sütjük.
A szilvát a cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg a cukor elolvad. A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint kikeverjük a vízzel, majd a szilvához adjuk.
A megsült tortalapot félbevágjuk, és elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk egy evőkanál kakaóport.
A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a három evőkanál reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjanak, és a tejszínhez keverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni és dermedni.
A csokis tejszínt kupola alakban a szilvás rétegre halmozzuk. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, és rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.
