Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kisvakond tortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 30 dkg zilva
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg habtejszín
  • 6 levél zselatinlap
  • 3 evőkanál reszelt csoki

Díszítéshez

  • 20 dkg marcipán
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. Tortaformában tűpróbáig sütjük.

A szilvát a cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg a cukor elolvad. A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint kikeverjük a vízzel, majd a szilvához adjuk.

A megsült tortalapot félbevágjuk, és elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk egy evőkanál kakaóport.

A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a három evőkanál reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjanak, és a tejszínhez keverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni és dermedni.

A csokis tejszínt kupola alakban a szilvás rétegre halmozzuk. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, és rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kisvakond-tortaja/